Tuesday, September 15, 2009

kasut biruku..hahaha..



huhuhu...kasutku yang biru...bju rye ku y biru...hehehe...hrp2 rye thn ni lbh indah dr dlu...jgn haru biru sudah...hehehe...

saspen 09/10




ni sume kwn2 ak...ade ag y tak tersenarai dlm gmbr ni cz eni xde gmbr2 korg la...nt kte tgkp gmbr sme2 ea...hehe..miss all of u...nt da de,eni post gmbr korang...

~~bicara buat sahabat~~

sahabat...satu perkara yang sukar dimengerti,
walau diri penat mencari,
namun semuanya bergantung pada hati,
dalam mencari teman sejati.

sahabat bukan hanya sekadar mengisi kekosongan hati,
bukan juga sekadar pemecah sepi tetapi untuk berkongsi masalah diri,
hadirnya juga untuk dihargai...

Namun, setelah segalanya diharungi...segala dugaan, halangan dan cabaran ditempuhi...
satu mimpi ngeri yang tidak kuingini tetap terjadi..
aku terpaksa akur dengan ketentuan Illahi..
mengapa menginginkan perpisahan ini terjadi...
dan kusematkan dalam hati...selagi langit memayungi bumi..
dirimu tetap diingati sepanjang hayat ini....
agar persahabatan ini kekal abadi....

luahan hati ini....

my pic


biru..always...

my collection..


byk x..hehehe..suke sgt bc nvel..nt kumpul ag...nt leh wt mini lib..hehehhe...i lve them so much....pnh ms ak bc nvel ombak rindu,sal hariz n izzah..ak ngis...huah3..feeling gler...then ms ak bc nvel bicara hati, ak smpi demam bc bku 2...bdn lnguh2 cz asyik baring je kn dok bc nvel..xmkn,xmndi...da thp gaban da sukenye ak pd nvel ni..xtw nk habaq la...ak nk kumpul smpi la ak xde ag kt dunia ni..syg sgt kt nvel2 ksygan ak ni...tp tkt gak kne mkn kt anai2..hahhaha..anai2 kt umh ak 2 mcm hantu tw..prngai xsenonoh mkn buku2 ak..bku rjukan n ltihan ak ms skul dlu hbs dimkannye...gram rs hati ni xtw nk kabo la..nk mrh kg ak gak y skt hti ngn natang 2..nsb bek nvel2 ksygn ak ni still slmt ag dr nafsu serakah natang anai2 2...hehehe..

Tuesday, September 1, 2009

my coursemates

diz is my friends in saspen usm....ni bru ckt,de ag 17org....dorg ni la y wt aku bhgia dok kt cni,sllu tlg aku...thanks la cz being my friend....tp bdk2 kls aku ni mcm2 ragam tw...de y cmni,de y cm2..xleh la nk specific kt cni...hehe...tp y pling kelakar rsnya ana kot...cz loghat kdah die..aduyai..always make me laughing...mila,iza n dila pn suke dgr loghat dorg...for my chinese friends; tiong,lim,mee jean n wong....u r the best too...last but not least param n lax,u r so sweet...

nt klu da grad nt, mst eni sdih cz berpisah ngn korang kn,korang xtw la sdih kt x pisah ngn eni...nt mst ngis truk2 eni ni,sbb 2 la eni xsuke sgt baek ngn org then ble baek jd nk ngis la nt..huhuhu..for mat j,die ni sllu jd partner dlm ranking bdk2 kls aku,aku ngn die la ranking last skli...hahaa..tp aku happy...ade ke ptt?huhu...jmihir lak ngn loghat sabah die 2...sllu gak wt aku gelak...nk ckp sal spe ag ea...xde da kot...spe2 y x di mentioned kt cni eni mitak mf cz xlarat nk explain sal prgai sorg2,sume complex sgt nk explain...hehehe....but the most important thing is i love all of u....

suara hati ini

mengapa ku menangis saat kucuba ketawa,mengapa kuteringat saat kucuba melupa...biarlah,andai diri ini tidak dipeduli apalagi untukku terus menanti...sungguh, duduk tak serata, berdiri tak sama tinggi..sayap tak ada,ada hati nak terbang tinggi..biarlah,buat apa diharap pada burung yang terbang andai diri merayap di bumi...dan jika dia bertanya tentangku lagi tolong katakan padanya aku sudah tiada, jika dia menanti katakan padanya aku sudah pergi dan andai dia mencari katakan padanya aku sudah mati...dan mungkin ikatan ini terputus di tengah jalan? mungkinkah terlerai tanpa ikatan?
ingin kubertanya..apa ertinya datang membawa harapan hari esok andai janji semalam masih belum tertunai? rumput yang melata di bumi ingin beriringan dengan bintang yang berkelip di langit, pasti mustahil kan?

background